Hämnd...?

Hämnd är ett hårt ord, bakom hämnden så ligger oftast en lång och komplicerad händelse som läsare måste få förklarat. För att behandla hämnd så måste det finnas utrymme för detaljer och förståelse bakom varje handling. I mina ögon så är hämnd något farlig men samtidigt någonting som måste uppmärksammas, det är för komplext för att förklara med hjälp av en dikt, eller en novell. I en barnbok så kan det verka skrämmande eller opassande. Hämnden finns fortfarande i barnböcker och i de flesta småbarns liv, men kanske inte i en sådan hög grad.

Alla människor har någon gång känt ett behov av att hämnas, för ens egen räkning eller för andras. Det har behandlats i många böcker och är oftast skäl till många mord och terrordåd. Därför är det också väldigt svårt att få ett grepp om det och sedan skriva om vad som händer när man ska hämnas, vilka känslor man känner och vad som driver på just den hämnden.

Hämnd låter fortfarande tungt och det är ingenting man söker efter, hämnden hittar en. Det är också därför en roman skulle vara så passande, där kan läsarna se vad som triggar fram hämnden och hur karaktärerna påverkas av dem oftast fasansfulla följderna. En roman kan dock i vissa fall ha för mycket detaljer så att läsaren aldrig få chansen att ”läsa mellan raderna”, men jag känner att hämnd är så svårt att greppa och att allt runtomkring måste vara så detaljerat för att förstå helheten.



De flesta känslor och handlingar har oftast en enkel förklaring och är därför enkla att sätta etikett på, men sen finns de känslor som man aldrig kan förstå fören man själv upplever dem. För vilken etikett ska sorg, kärlek, eller hämnd ha? Så frågan jag tillslut ställer mig är, vad är hämnd?   


Butter!

Idag ska jag inte vara glad för jag är trött!

Min svarta svan

Känslor som förträngs har en stark vilja att komma fram när man minst anar det eller behöver det. Alla känslor som man trycker undan, blir det inte till slut så att glaset svämmar över? Många har olika sätt att få ut sina aggressioner, man kanske gråter ut det, skriker eller pressar sin kropp till max. Ibland när jag tränar så blockerar jag allting runtomkring mig så att jag blir tom. Det enda jag har kontroll över är min kropp. Jag väljer vad jag ska göra och hur jag ska göra det. Så gör jag. 

Den svart svan, den sidan av dig som gör det du aldrig ens skulle ha drömt om. Jag vill inte att den sidan ska vara en del av mig, en del som definierar mig. Att vara våghalsig och utmana sig själv, men samtidigt vara lugn och organiserad. Lagom. Så skulle jag vilja vara. Jag vill inte vara två delar av en hel utan istället en blandning som blir en helhet.

RSS 2.0